Her yeni yıl yeni bir başlangıç

Her yeni yıl yeni bir başlangıç


Her yeni yılın takvimsel olarak yeni bir başlangıç olmasının yanı sıra yeni ve temiz bir başlangıcı da temsil ettiğini düşündüğüm için seviyorum. Aslında her yeni yıl herkes için önemli çünkü hayatımızın önemli döngülerinden biri ve yaşamı keyifli yapan da bu döngülerdir.

Temiz bir başlangıç, yeni hedefler, yeni umutlar

Yeni yıl; temiz bir başlangıç, yeni hedefler, yeni umutlar demek benim için. Özellikle yılın ilk aylarında bu hissiyat çok daha güçlü olduğu için daha fazla motive ve hedef odaklı olabiliyorum. Yılın ilk aylarının kış dönemine denk gelmesinin de hayatımdaki döngüler açısından önemli bir rolü var. Kış aylarında hava koşulları ve havanın erken kararmasından dolayı evde geçirilen süre artarken dikkatimizi dağıtacak unsurlar da azalıyor. Daha açık söylemek gerekirse aklımız dışarıda kalmıyor. Bu, özellikle sosyal hayatı aktif olan insanlar için daha anlamlı. Ben böyle dönemleri bir fırsat olarak kullanıyorum çünkü kış ayları daha fazla kitap okumak, blog yazıları yazmak, kişisel gelişim, hobilerle ilgilenmek, işe ya da projelere odaklanmak için ideal koşullar sunuyor. Her yıl bu dönemi verimli kullanmaya çalışyorum.

Tabi her yeni yıldan beklediğinizi bulamıyorsunuz. Bir örneği aşağıda. 2020’ye girerken böyle düşünüyordum. Sonrasını biliyorsunuz zaten 🙂

Yine de zor geçen 2020 ve 2021’in ardından 2022 nispeten daha iyi bir yıl olmuştu benim için. Sanırım genel olarak da hissiyat böyledir. Şimdi de 2023’ten daha büyük beklentilerim var. Dünya, ülke ve hayat daha iyiye gitmiyor gibi görünebilir ama her şeye rağmen biz yine de her yeni yıldan umutlu olmalı, temiz ve yeni başlangıçlar yaparak yeni hedeflere doğru koşmalıyız. Hayat devam ettikçe umut da devam eder.

Yeni yıl, yeni milat

Yeni yıl kavramından bahsetmişken daha önce ortaya attığım yeni milat kavramından da burada bir cümle ile bahsetmek isterim. Bana göre 2.000 önceki milat yerine 12.000 yıl öncesine çekilecek yeni bir milat kullanmalıyız. Önerimi ilginç bulanlar ilgili yazıma bakabilirler.

+ Yorum bulunmuyor

Yorum Yaz