Arama yapacağınız kelimeleri yazdıktan sonra Enter, çıkmak için ise Esc düğmesine basınız.

Bilimkurgu


Bilimkurgu benim için çocukluğumdan itibaren başlayan bir tutku. Erken yaşlarda Jules Verne’in Balonla Beş Hafta romanı ile başlayan macera, uzaya ve bilime olan yüksek merakımın sonucunda eksilmeksizin devam etti. Bu süreçte filmler ve diziler, bilimkurgu açlığımı gidermede ana unsurlar oldular. Bu alanda çıkan birçok ilgili yapımı keyifle izledim. Özellikle Star Wars ve Star Trek’in bende ayrı bir yeri var.

Bilimkurgu edebiyatına Jules Verne’le çok erkenden giriş yapmış olsam da, bu alanı gerçek anlamda keşfetmem aslında 2014-2015 gibi yakın bir zamana dayanıyor. Aşağıda bahsedeceğim Bilimkurgu Evreni facebook grubunun çıkış sebebi de aslında okuduğum bilimkurgu romanları hakkında paylaşım yapmak ve başkaları ile fikir alışverişinde bulunmaktı.

2018 yılından itibaren kısa bilimkurgu öyküleri, 2020’den itibaren de mikro öyküler yazmaya başlayarak bu alanda üretken olmaya başladım. Ağustos 2020’de Bilimkurgu Mikro Öyküler adlı e-kitabımı yayımladım. 2021 Haziran ayında, benim de bir kısa bilimkurgu öyküsü ile katkıda bulunduğum Esrarengiz Hikâyeler: Tuhaflıklar Cildi yayımlandı. 2022 Ekim ayında çıkan, Türkiye’nin ilk bilimkurgu öykü dergisi Roket‘te ben de bir kısa öykümle katkıda bulundum.

2021 Temmuz ayında, çektiğim ilk Star Wars temalı mini stop-motion video A New Hoth yayınlandı

Bilimkurgu yayınlarım

📘 Bilimkurgu Mikro Öyküler
📕 Esrarengiz Hikâyeler: Tuhaflıklar Cildi
📙 Roket (Bilimkurgu Öykü Dergisi)

Bilimkurgu filmlerim

🎞️ “A New Hoth” – Bir Star Wars stop-motion filmi!

Bilimkurgu öykülerim

Yazdığım bilimkurgu öykülerinin listesine buradan ve bilimkurgu temalı diğer yazılarıma da buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer sitelerde yayımlanan öykülerim:

En beğendiğim bilimkurgu romanları

  • Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (George Orwell)
  • Bioshock Rapture Şehri (John Shirley)
  • Marslı (Andy Weir)
  • Çocukluğun Sonu (Arthur C. Clarke)
  • Rama (Arthur C. Clarke)
  • Zaman Makinesi (H. G. Wells)
  • Maymunlar Gezegeni (Pierre Boulle)

Bugüne kadar bilimkurgu kategorisinde neleri okuduğuma buradan bakabilirsiniz (listedeki “bul” kısmına “bilimkurgu” yazın).

Tavsiye edebileceğim bilimkurgu film ve dizileri

Bilimkurguyla ilgilenen veya henüz yeni giriş yapmış olanlara Star Trek: The Next Generation dizisinden başlamalarını öneririm. Tavsiye edebileceğim bilimkurgu filmlerinin listesine buradan, diğer dizilerin listesine de buradan ulaşabilirsiniz.

Bilimkurgu Evreni

Bilimkurgu ile ilgili paylaşımlar yapmak ve bilimkurgu severlerle bir arada olabilmek amacıyla, Bilimkurgu Evreni adında bir facebook grubu kurdum. 700’e yakın üyesi bulunan grupta düzenli olarak paylaşımlar yapıyor, toplu film izleme etkinlikleri ve kitap değerlendirme toplantıları düzenliyoruz. Eğer bilimkurguya merakınız varsa sizi de bekleriz!