2023 yıllık kişisel değerlendirmesi

2023 yıllık kişisel değerlendirmesi


2020’de başladığım yıllık kişisel değerlendirme serisine 2023 kişisel özeti ile devam ediyorum. Bu özetler benim için önemli bir motivasyon kaynağı çünkü hem yılın boşa geçmemesi için çaba harcamaya yöneltiyor hem de yılın güzel bir özetini sunuyor. Salgınının etkilediği 2020 ve 2021 yıllarından sonra 2022 benim için bir toparlanma yılı olmuştu. 2023, bu toparlanmanın devam ettiği ve artık bazı şeylerin daha iyi olmaya başladığı bir yıl oldu.

🪐 Bilim.org döneminin sonu

Bu yılın benim için en önemli gelişmelerinden birisi Bilim.org ile vedalaşmam oldu. 2002’de bir hobi projesi olarak başlattığım ve 20 yılı aşkın bir süre örnek bir sürüdürülebilirlik başarısı olarak yayında tutmayı başardığım site artık benim için bir yük olmaya başlamıştı ve bunu da 2021 değerlendirmesinin sonunda belirtmiş, siteyi devredecek birini aradığımı yazmıştım. Sonunda siteyi yakın bir arkadaşıma devrederek bu hedefi biraz gecikmeli de olsa gerçekleştirmiş oldum.

🎨 Figma

2023’deki en önemli kazanımlarımdan birisi Figma öğrenmek oldu ve benim için tasarımlarda artık Photoshop’un yerini aldı. Kullanımı pratik, özellikleri geniş olan Figma ile spor ve savunma ağırlıklı olmak üzere insanlara faydası olacak çok sayıda infografik üreterek paylaştım.

📝 Blog

Bu yıl yine geçen yılki gibi blog açısından üretken bir yıl oldu. 2023’ü 20 blog yazısı ile kapattım ve bu yazıların çoğu son 3 ayda geldi. 2024’te blog yazılarını yıla daha dengeli şekilde yaymayı planlıyorum.

📙 Kitap

2022’yi 25 kitap okuyarak kapatmıştım ancak 2023’te sadece iki kitap okuyabildim. Okumaya devam ettiğim ve henüz bitmeyen kitaplar 2024 okuma istatistiklerime dahil olacaklar gibi görünüyor. Bu yıl okumaya genel olarak odaklanamadım.

🏃‍♂️ Koşu

Bu yıl daha fazla koşmaya başladım. 846 km koştuğum 2023, en çok koştuğum 2. yıl oldu. Aynı zamanda 25 km ile tek seferdeki en uzun koşumu da bu yıl yaptım. 2020’den bu yana yılda ortalama 2 yarışa katılırken bu yıl 5 yarışa katılarak yarış organizasyonlarında da yeniden daha aktif olmaya başladım. Uzun bir aradan sonra 200 m, 1, 5 ve 10 km’de kişisel rekorlarımı yeniledim. Ekipman yatırımı yaptığım, yeni bir antrenman planı uygulamaya başladığım ve daha kararlı olduğum için 2024’te koşu performansı olarak her açıdan 2023’e göre daha iyi bir noktada olmayı hedefliyorum.

📝 Notion’a geçiş

Neredeyse 10 yıldır kullandığım Evernote’taki tüm notlarımı Notion’a taşıdım ve benim için evernote dönemi sona ererken Notion dönemi başlamış oldu. Kolay bir karar ve kolay bir başlangıç olmadı ancak ihtiyaçlarıma uygun özellikleri ile Notion, dijital ortamdaki hayat kalitemi yükseltti.

🧊 3D izometrik çalışma odası projesi

Bu yılın sonundaki bonus gelişme, iç mimar arkadaşım Tunahan Avsallı’nın çalışma odamı 3D olarak izometrik şekilde tasarlaması oldu. Birkaç hafta üzerine uğraştığımız proje sonunda ortaya güzel bir sonuç çıktı.

🧑 Diğer kişisel gelişmeler

Gaziantep ve Kahramanmaraş depremleri sonrası deprem ve acil durum çantası hazırladım. Henüz tamamlamadığım bu proje sona erdiğinde bununla ilgili özel bir paylaşım yapabilirim.

Başta bilgisayar ve teknoloji ürünleri olmak üzere farklı kategorilerde ekipman yatırımları yaptım. 2024’te de devam edecek bu yatırımlarla önümüzdeki birkaç yılın daha verimli geçmesini planlıyorum.

Yılın son 3 ayında soğuk algınlığı benzeri bir salgın hastalık ve çeşitli sorunlar sebebiyle koşu ve diğer bazı hedeflerimde aksamalar yaşadım. Bu yılın en önemli kaybı benim için bu oldu.

FPS ağırlıklı olmak üzere 30’u aşkın oyun oynadım ve Star Wars: Jedi Knight – Jedi Outcast, Steam’de 100 saate ulaştığım ilk oyun oldu.

2024’te her açıdan hedeflerimi daha üst noktaya taşımayı planlıyorum. Aynı zamanda benim için önemli olabilecek bazı gelişmelerin de gerçekleşmesini hedefliyorum.

+ Yorum bulunmuyor

Yorum Yaz